Hrvati "počistili" Francuze

Veliki rukometni rivali odigrali su još jedan neizvestan meč, kao i mnogo puta proteklih godina, a nijedna ekipa nije uspevala da stekne ubedljivije vođstvo sve do polovine drugog poluvremena, kada je Hrvatska postigla čak 10 golova, a primila samo dva.

Ovim porazom je svetski, evropski i olimpijski šampion Francuska izgubio sve šanse da se plasira u polufinale EP u Srbiji.

Ranije danas je Španija pobedila Island sa 31:26 i plasirala se u polufinale.

U poslednjoj današnjoj utakmici igraju Mađarska i Slovenija. Ako danas odigra nerešeno ili pobedi, Mađarska ima šanse da prođe do polufinala, ako sutra u poslednjem kolu savlada Hrvatsku.

(old_image)

Hrvatska je do ključne serije došla najviše golovima sa desne strane napada. Najzaslužniji za pobedu bili su desni bek Marko Kopljar i desno krilo Ivan Čupić sa po sedam golova, dok je u tim mometima odličan bio i golman Mirko Alilović.

Prelomni trenuci meča odigrali su se od 44. do 53. minuta, kada je Hrvatska od gola zaostatka stigla do 24:19, što je bilo nedostižno za evropske prvake, koji su tada potpuno pali i do kraja uspeli jedino da se spasu još ubedljivijeg poraza.

POGLEDAJ VIDEO: Hrvatska - Francuska 29:22

Hrvatsku je ponovo do pobede nosilo nekoliko hiljada navijača koji su ispunili tribine novosadskog Spensa i veoma bučno podržavali svoju reprezentaciju.

Hrvatska je zabeležila veliku pobedu koja je ostavlja u igri za polufionale, ali je meč obeležilo i odsustvo najboljeg igrača Ivana Balića, koji je igrao samo pet minuta igre, bez učinka u realizaciji.

(old_image)

U francuskom timu najbolji igrač bio je pivotmen Bertran Žil sa tri postignuta gola. Po gol više od njega dali su bekovi Žerom Fernandes i Gzavije Baraše, a najbolji igrač Nikola Karabatić nije se upisao u strelce i imao je tri promašaja.

Hrvatska nakon pobede ima šest bodova, jedan manje od vodeće Španije koja je već obezbedila učešće u polufinalu. Mađarska ima tri boda, a po dva su skupili Francuska, Island i Slovenija.

Beta

Pogledajte još