Islanđani ubedljivi protiv Mađara

Islanđani su do pobede došli mnogo boljom igrom u većem delu utakmice, a danas bledi Mađari bili su ravnopravan rival samo do 23.
minuta meča, kada je Island poveo i do kraja susreta samo povećavao prednost.

Jedno od najvećih iznenađena dosadašnjeg dela prvenstva, selekcija Mađarske, nije prikazala raznovrstan i brz rukomet iz mečeva sa Francuskom i Španijom i danas je nadigrana u svim segmentima igre.

Island je čvrstom odbranom na bekovima Mađarske od prvog minuta stavio do znanja da će protivnik danas morati da pronađe druga rešenja u napadu, što mađarskim igračima nije pošlo za rukom. U odbrani su se posebno istakli brojnim blokovima Vignir Svarason i Svere Jakobson.

Najefikasniji kod Islanda bili su Arnor Atlason i Valur Sigurdson sa po pet golova, dok su Torir Olafson i Robert Gunarson dali po gol manje. Kod Mađarske je najefikasniji i najraspoloženiji za igru bio Gabor Časar sa sedam golova, dok je Ferenc Ileš postigao pet golova, sve u drugom delu.

Posle današnjeg meča Mađarska je ostala na tri osvojena boda, dok su Islandu ovo prva dva boda u drugoj fazi takmičenja.

U 18.15 sastaju se Francuska i Slovenija, dok meč Španija – Hrvatska počinje u 20.15.

Beta

Pogledajte još