Kazahstanac izbacio Viktora

Viktor Troicki se izvukao protiv Ferera, nije imao snage za novi maraton, pa je eliminisan od Kukuškina posle blizu četiri sata igre i novih pet setova, 7:5, 4:6, 2:6, 6:4, 3:6. Meč je trajao 218 minuta, a 92. teniser sveta otišao je dalje...

U veoma izjednačenom meču, u kojem su teniseri igrali na mahove dobro, pa loše, Kukuškin je napravio ključni brejk u petom setu, pri rezultatu 3:2, posle čega je sjajnim servisima jednostavno odsprintao do trećeg kola, u kojem će mu protivnik biti ili (14) Gael Monfis ili Tomaš Beluši.

Troicki nije uspeo da iskoristi momentum iz četvrtog seta u kojem je napravio brejk u finišu, za 5:4 i potom dobrom igrom na servis uspeo da poravna na 2:2. Činilo se u tom trenutku da će 23. teniser sveta ponoviti podvig iz prvog kola, kada je bivšem "Broju 1" Huanu Karlosu Fereru dao dva seta "fore" - 4:6, 6:7, 6:2, 7:6, 6:2.

Ovog puta poslednju reč imao je Kukuškin, koji je nastavio da srlja ka svom najboljem plasmanu na Australijan Openu. On je debitovao prošle godine i ispao odmah, u prvom kolu.

Godinu dana stariji i iskusniji Viktor Troicki sedam puta prepustio mu je servis i samo jednom poentirao na brejk loptu protivnika, što dovoljno govori s koliko sigurnosti je Kukuškin igrao najvažnije poene. S druge strane, Troickom je bilo potrebno 11 brejk lopti za, svega, pet brejkova. Bolja igra Kazahstanca iskazana je i u broju vinera, kojih je imao za trećinu više - 48:32, prenosi Mondo.

Srbija je tako ostala bez drugog predstavnika u singlu, nakon što je u prvom kolu ispala Bojana Jovanovski.

Srpski teniseri Ana Ivanović, Novak Đoković i Janko Tipsarević ranije danas obezbedili su plasman u treće kolo Australijan opena.

Pogledajte još