LŠ: Milan srušio Barselonu, remi u Istanbulu

Sedmostruki prvaci Evrope na korak su od ogromnog uspeha. Protiv katalonskih "vanzemaljaca" ne samo da su izbegli poraz, što je bio osnovni cilj, već su širom otvorili vrata prolasku među četiri najbolje ekipe ove sezone.

Dva slavna tima nisu ispunili očekivanja prepunog San Sira, ali su nakon poslednjeg sudijskog zvižduka tribine "planule" od oduševljenja. Vođena je uglavnom nezanimljiva borba, bez mnogo uzbuđenja i šansi, a domaćin je mogao do prednosti još u prvom poluvremenu.

Dve odlične prilike propustio je El Šaravi, jednu stopostotnu, dok se Barselona nije videla na terenu. Strpljivom i organizovanom igrom roso-neri su potpuno otupeli vezni i napadački red protivnika, a Lionel Mesi bio je sasvim odsecen i neprimetan.

Vođstvo domaćinu neočekivano je doneo Prins Boateng preciznim šutem sa ivice šesnaesterca, a ubedljivu i potpuno zasluženu pobedu osigurao je Sali Muntari desetak minuta pre kraja meča.

Barseloni posle igre bez pravog sadržaja na "Nou Kampu" predstoji težak ispit. Milan nije bez šansi da i tamo zatrese protivničku mrežu, a hoće li se raspucati Mesi ostaje da se vidi, međutim, italijanski klub s pravo računa na realan prolaz u četvrtfinale.

(old_image)

Utakmici u Milanu prisustvovao je i najbolji teniser sveta Novak Đoković, veliki navijač roso-nera. Đoković je stigao da pogleda veliki derbi, pre nego što nastavi pripreme za učešće na turniru u Dubaiju, koji startuje u ponedeljak.

Galatasaraj je u Istanbulu stao na korak od trijumfa protiv Šalkea (1:1). Turci su poveli već nakon desetak minuta i činilo se da im pobeda ne može izmaći, pogotovo što su ih predvodili Vesli Snajder i Didije Drogba.

Njih dvojica se nisu proslavili, a Šalke je izjednačujućim golom u finišu poluvremena obezbedio povoljan rezultat pred revanš.

Milan - Barselona 2:0 (Boateng 57, Muntari 81)
Galatasaraj - Šalke 1:1 (Jilmaz 12 - Džons 45)

Revanš utakmice na programu su 12. marta.

(Tanjug)

Pogledajte još