Liga šampiona, vaterpolo: Zvezda bolja od Olimpijakosa

Posle prve četvrtine Crvena zvezda je povela sa 3:2, iako su gosti iz Pireja poveli na Tašu. Grci su u nastavku katastrofalno igrali napade sa igračem više, dok su "crveno-beli" ušli u sjajan ritam i sa tri gola stekli +4 (6:2) na poluvremenu.

Olimpijakos, koji je pobedio Zvezdu u Atini 9:8, dobro je otvorio utakmicu i poveo, ali su igrači Zvezde brzo preokrenuli golom Andrije Prlainovića za 2:1.

"Crveno-beli" su u nastavku prvog perioda propustili nekoliko dobrih šansi, što su gosti kaznili i preko Fudulisa izjednačili. Ipak, Zvezda je četvrtinu završila vođstvom od 3:2 golom Rađena sa distance.

U drugom periodu Beograđani su razbili Pirejce, led je konačno probio Duško Pjetlović i doneo dva gola prednosti što je uklonilo mali grč iz ekipe koja je u nastavku dominirala.

To je potvrdio isti igrač na asistenciju kapitena Prlainovića za 5:2, da bi u finišu poluvremena posle tajm-auta Savića, Vapenski realizovao napad sa igračem više za veliku prednost posle prve dve deonice.

Treća četvrtina pripala je vaterpolistima Olimpijakosa koji su uspeli da konsoliduju svoje redove i približe se na minus 2 (8:6).

U poslednjoj četvrtini pali su brzi golovi sa obe strane, pa je rezultat sedam minuta pre kraja bio 9:7 za Crvenu zvezdu.

Andrija Prlainović bombom od 9 metara odveo je Zvezdu na plus 3, te je pobeda Crvene zvezde bila sve izvesnija.

U finišu se orilo Tašmajdanom "Zvezda mi je sve, Zvezda život je", a minut pred kraj, golom Strahinje Rašovića za nedostižnih plus 3 počelo je veliko slavlje.

Konačan rezultat na kraju utakmice je bio 11:9.

Pogledajte još