Nadal posle velike borbe pobedio del Potra

Naredni rival španskog tenisera biće Amerikanac Mardi Fiš, koji je danas eliminisao prošlogodišnjeg finalistu Tomaša Berdiha.

Četvrtfinalni dueli igraće se u sredu, a ostali parovi su Novak Đoković - Bernard Tomić, Felisijano Lopez - Endi Marej i Rodžer Federer - Žo Vilfred Conga.

Večerašnji meč Nadala i Del Potra trajao je skoro četiri sata, a obeležila ga je velika neizvesnost tokom prva tri seta.

Nadal je prvi set dobio u taj-brejku, uprkos povredi levog stopala zbog koje je morao da zatraži lekarsku pomoć pri rezultatu 6:6 u gemovima.

"Ne znam šta je u pitanju, ali u jednom trenutku uplašio sam se da ću morati da predam meč. Srećom uspeo sam da izdržim do kraja", rekao je Nadal po završetku meča.

U drugom setu Del Potro je oduzeo Nadalov servis za vođstvo od 5:3, posle čega je brzo izjednačio na 1:1 u setovima.

Nadal ni u trećem setu nije uspeo da napravi brejk, ali je ponovo došao do prednosti zahvaljujući boljoj koncentraciji u taj-brejku.

Španac je prvi servis Argentincu oduzeo tek u 20. gemu meča, kada je poveo sa 3:2 u četvrtom setu. Posle toga sigurnom igrom došao je do tri meč lopte, od kojih je iskoristio prvu.

Pobednik Vimbldona osvojiće 2.000 ATP poena i 1.100.000 funti.

Ako se Novak Đoković plasira u finale, da bi zadržao vodeće mesto na ATP listi, Rafael Nadal moraće da osvoji turnir.

(Beta)

Pogledajte još