Navijači će organizovati bdenje za 45. Šumaherov rođendan

Šumaher svoj 45. rođendan dočekuje u bolnici, u veštački izazvanoj komi, posle teške povrede glave koju je zadobio u nedelju na skijanju u francuskom odmaralištu Meribel. On je u svesnom stanju prebačen u bolnicu, ali mu se potom pogoršalo stanje i dvaput je operisan.

Po rečima njegove menadžerke Sabine Kem, on je u stabilnom, ali kritičnom stanju. Ona je istakla da će se medijima obratiti samo u slučaju promene Šumaherovog zdravstvenog stanja.

Ferari je na svom Fejsbuk profilu saopštio da navijači, obučeni u crvene boje Ferarija, žele danas ispred bolnice da organizuju "tihi i dostojanstven događaj", da obeleže Šumaherov rođendan i iskažu podršku sedmostrukom svetskom šampionu.

Šumaher je sa Ferarijem osvojio pet šampionskih titula, a 2006. godine je završio karijeru. On se četiri godine kasnije vratio takmičenjima u Formuli jedan, za ekipu Mercedesa, gde je 2012. Godine završio karijeru.

"Povodom Mihaelove nesreće, želimo da zahvalimo svima koji su nam poslali poruke podrške i želje za njegov oporavak. Svi znamo da je on borac i da neće odustati", navodi se u saopštenju Šumaherove porodice.

Beta

Pogledajte još