Partizan "petardirao" Novi Pazar

Strelci za crno-bele bili su Eduardo u 16, Nemanja Tomić u 45, Saša Ilić u 54, 17-godišnji Lazar Marković u 83. i Stefan Babović u 86. minutu.

Eduardo je savladao golmana Borivoja Ristića udarcem glavom iz trka sa sedam metara, posle centrašuta Vladimira Volkova. Tomić je bio precizan iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, kada je šutirao "kroz živi zid" u levi ugao Ristićevog gola, dok se Ilić u strelce upisao posle kornera koji je sa leve strane izveo Zvonimir Vukić.

Najviši u skoku, nakon centaršuta Partizanovog veziste, bio je Bugarin Ivan Ivanov, koji je loptu prosledio do usamljenog Ilića na drugoj stativi. On ju je sa samo nekoliko metara ubacio u mrežu.

U finišu meča Marković je postigao debitantski pogodak za crno-bele, kada je lako poslao loptu iza gol linije sa šest metara, posle asistencije Babovića.

Vestiza crno-belih i sam se upisao u strelce posle možda najlepše akcije domaćeg tima na utakmici. Prvo je Zvonimir Vukić petom proigrao Tomića na levoj strani, on je po zemlji poslao loptu pred gol gostiju, a tamo je najspretniji bio Babović.

Novi Pazar je u 51. minutu ostao sa igračem manje na terenu, pošto je zbog drugog žutog kartona isključen Filip Stojanović.

Upravo je on bio najbliži pogotku od gostujućih igrača, kada je u 24. minutu šutirao sa 25 metara pod prečku, ali je Vladimir Stojković "paradom" uspeo da sačuva svoj gol.

Domaći fudbaleri dobru igru mogli su da krunišu i ubedljivijom pobedom, pošto su dva puta pogodili okvir gola. Prvo je Vladimir Jovančić posle udarca glavom sa deset metara u 20. minutu pogodio stativu. Prilikom te akcije, nakon što je centrirao povredio se Eduardo. On je zbog toga zamenjen, a u igru je ušao mladi Marković.

U 81. minutu Babović je pogdio prečku iz slobodnog udarca.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević za večerašnji duel nije računao na mladog napadača Marka Šćepovića, koji je zbog nešto slabije forme na početku sezone ušao u verbalni sukob sa navijačima crno-belih posle meča sa belgijskim Genkom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Priliku da zaigra za Partizan prvi put od povratka u klub dobio je Lamin Dijara, koji je uz ovacije sa tribina u 75. minutu zamenio Jovančića.

Susretu na stadionu u Humskoj ulici prisustvovalo je oko 10.000 gledalaca, od kojih su oko 2.000 bili navijači gostiju iz Novog Pazara.

Rezultati prvog kola fudbalskog prvenstva Srbije:

Jagodina - Sevojno 1:1

Đenić 45' Kasalica 38'
==============================================
OFK Beograd - Hajduk Kula 2:3

Takaš 3' Bubalo 24, 38'
Pavlović 45' Čovilo 85'
==============================================
Smederevo - BSK Borča 2:1

Milosavljević 36' Radunović 59'
Stojanović 55'
==============================================
Partizan - Novi Pazar 5:0

Eduardo 16'
Tomić 45'
Ilić 54'
Marković 83'
Babović 86'
==============================================
Vojvodina - Radnički 1923 1:1

Bojović 85' Spalević 63'
==============================================
Nedelja:

Spartak - Crvena zvezda (17.30)
Javor - Borac Čacak (17.30)
Rad - Metalac (17.30)

(Beta)

Pogledajte još