Ronaldo utišao Nou Kamp i odveo Real u finale Kupa Kralja

U prvoj utakmici koja je odigrana 30. januara u Madridu, rezultat je bio 1:1.

Apsolutni junak revanš utakmice bio je Portugalac Kristijano Ronaldo, koji je sa dva pogotka, u 13. minutu iz penala i u 57. iz igre, doneo Realu ubedljivu prednost. Tačku na veliku pobedu gostiju, a katastrofu domaćih stavio je mladi Rafael Varan u 68. minutu.

Poraz domaćina ublažio je Đordi Alba pogotkom u 89. minutu.

POGLEDAJ VIDEO: Barselona - Real Madrid 1:3

Barselona ne samo da je ubedljivo poražena, već je ostala i bez trofeja osvojenog prošle sezone. Takođe, navijači katalonskog kluba sada sa razlogom mogu da strahuju za ishod subotnjeg prvenstvenog okršaja sa Realom u Madridu.

Večerašnji trijumf donekle bi mogao da učvrsti poziciju trenera Reala Žozea Murinja koji je prethodnih nedelja imao mnogo problema sa navijačima i medijima.

Barselona je i večeras pokazala da se nalazi u krizi, a kako sada stvari stoje, nadoknađivanje dva gola minusa protiv Milana u revanšu osmine finala Lige šampiona definitivno će predstavljati nemoguću misiju.

Fudbaleri Reala večeras su domaćinu očitali lekciju iz fudbala. Iako je Barselona imala veći posed lopte, svaki Realov kontranapad je bio potencijalna opasnost po gol.

Do prvog pogotka Real je stigao pošto je Đerar Pike oborio Ronalda u kaznenom prostoru, a Portugalac rutinski savladao Pinta. Ronaldo je u 57. minutu izašao i kao pobednik iz duela sa Karlosom Pujolom, a potom se Varan najbolje snašao posle kornera sa desne strane. Protivnik Reala u finalu kupa biće bolji iz duela Atletiko Madrid - Sevilja (prvi meč 2:1 za Atletiko).

(Tanjug)

Pogledajte još