Srbija pobedila Letoniju

Selektor našeg tima Dušan Ivković nagoveštavao je da susret protiv Letonaca neće biti lak i to se obistinilo. Reprezentativci Srbije nisu podcenili protivnika, ali su, kao i juče u duelu protiv Italije, imali isuviše padova u igri, koje su Letonci svaki put maksimalmo koristili.

U prvoj četvrtini, koju je naš tim dobio sa 16 poena razlike, jasno se videla razlika, kako u pojedinačnom, tako i u kvalitetu tima, ali su tada najbolji košarkaši Srbije jednostavno stali i dozvolili protivnicima da u drugih deset minuta uhvate rezultatski priključak.

POGLEDAJ VIDEO: Nebeski let Marka Kešelja

Drugo poluvreme selekcija Srbije je počela mnogo angažovanije i to se veoma brzo odazilo na rezultat. I u tim trenucima bilo je očigledno da Letonci ne mogu da pariraju kada naši košarkaši igraju uz punu koncentraciju i u odbrani i u napadu, ali je pomalo zabrinjavajuće što oni u prva dva kola u tom ritmu nisu uspevali da održe kontinuitet.

U poslednju četvrtinu ušlo se sa prednošću našeg tima od 12 koševa. Letonci se nisu predavali i u dva navrata su uspevali da priđu na šest poena, ali nisu imali ni snage, ni kvaliteta da naprave preokret i prirede prvo iznenađenje na šampionatu.

U ključnim trenucima razliku na terenu pravio je kapiten našeg tima Nenad Krstić, koji je u reketu protivnika bio nezaustavljiv. Letonci su praktično svaki njegov napad zaustavljali faulovima, što su plaćali velikim brojem slobodnih bacanja, koje su srpski košarkaši izvodili gotovo nepogrešivo i od 32 pokušaja promašili su samo šest.

Na kraju je to bila još jedna ubedljiva pobeda selekcije Srbije, ali će selektor Ivković sigurno imati dosta zamerki na igru u pojedinim fazama meča. Sigurno je da će iskusni stručnjak pronaći način da greške svede na minimum kada na red dođu jači protivnici u grupi, Nemci i Francuzi.

POGLEDAJ VIDEO: Paunić zakucao Letonce

U trećem kolu reprezentacija Srbije sutra od 14,15 časova igra protiv Izraela.

Srbija: Teodosić 9, Tepić 5, Rašić 4, Paunić 10, Bjelica 2, Marković 2, Savanović 19, Kešelj 5, Krstić 23, Perović 9, Marjanović, Mačvan 4.

Letonija: Melers 2, Bertans 10, Frimanis 19, Blums 15, Jurevičijus 1, Jeromanovs, Kuksikis 16, Mejeris, Bertans 2, Strelnieks 12, Berzins, Selakovs.

FoNet

Pogledajte još