Srbija u četvrtfinalu

Srbija je zauzela četvrto mesto u svojoj grupi i u petak će u četvrtfinalu igrati protiv prvoplasiranog tima iz druge četvrtfinalne grupe, Argentine ili Poljske.

U današnjim utakmicama došlo je do neočekivanog raspleta u grupi, jer je Hrvatska uspela da savlada do sada neporaženu selekciju SAD. Tako su Srbija, Hrvatska i Litvanija takmičenje u grupi završili sa učinkom od četiri pobede i dva poraza.

U tom krugu je najbolja Hrvatska, koja je pobedila Litvaniju 13 razlike, a od Srbije izgubila pet razlike, pa joj je na kraju pripalo drugo mesto u grupi, iza SAD, čiji je učinak 5-1. Litvanija je pobedila Srbiju 17 razlike, a izgubila od Hrvaske 13 razlike i završila je kao treća, dok je Srbija, zahvaljujući ubedljivom porazu od Litvanije četvrta.

Mladi košarlaši Srbije danas su odigrali najbolju utakmicu na šampionatu i deklasirali su Kanadu. Posao su završili već u prve dve četvrtine, kada su ostvarili vođstvo od 21 koša. U nastavku su bez većih problema sačuvali tu prednost.

Ovako ubedljiva pobeda omogućiće reprezentativcima Srbije da sa dosta samopuzdanja uđu u najvažniji meč na prvenstvu, jer uspeh u četvrtfinalu vodi u borbu za medalje.

"Na neki način ovo je bila eliminaciona utakmica i momci su je odigrali sjajno. Iako Kanađani imaju igrača visokog 223 santimentra, u odbani smo bili sjajni, a napad je funkcionisao bsprekorno. Plasmanom u četvrtfinale ostvarili smo osnovni cilj, ali sa ovakvim pristupom igri mislim sa možemo još više", rekao je selektor našeg tima Dejan Mijatović.

Srbija: Cvetković 8, Vujošević 9, Lambić 11, Krstić, Bogdanović 13, Mitrović 10, Gujaničić 13, Silađi 10, Bešović 2, Drenovac 14, Igrutinović 2, Dangubić 2.

Kanada: Pangos 9, Klark 2, Bular 11, Letkeman 6, Lomomba 14, Hanlan 4, Pjer 9, Skrab 10, Vebster-Kan, Šavir 8, Bonsi, Janković.

Pogledajte još