Šumaher u komi dočekao 45. rođendan

U bolnici u Grenoblu gde se šampion nalazi rečeno je agenciji Frans pres da za danas nisu predviđena nikakva saopštenja o njegovom zdravlju.

Od svog pada u nedelju u francuskom skijalištu Meribel, u francuskim Alpima, Šumaher se nalazi na intenzivnoj nezi u Univerzitetskoj bolnici u Grenoblu gde mu je konstatovana teška povreda glave.

Danas nisu date nikakve informacije o njegovom stanju a juče je ono opisano kao "stabilno" ali i dalje "kritično".

Šumaherova predstavnica za medije Sabine Kem danas pre podne takođe je odbila da kaže bilo šta o njegovom zdravstvenom stanju pred oko sto novinara koji čekaju na parkingu ispred bolnice.

Ona je juče izjavila novinarima u Grenoblu da je Šumaherovo stanje tokom noći od utorka na sredu i u sredu ujutro bilo stabilno, ali da je i dalje kritično i rekla je da će konferencija za novinare biti održana samo u slučaju promene njegovog zdravstvenog stanja.

Šumaher je dva puta operisan, a lekari su u utorak saopštili da on još nije izvan životne opasnosti i da i dalje smatraju da mu je stanje "kritično".

Klub Ferari sa kojim je Šumaher osvojio pet svetskih titula pozvao je da se u petak tiho i dostojanstveno obeleži rođendan najvećeg šampiona ovog kluba ispred bolnice u Grenoblu.

Ferari je saopštio na svojoj Fejsbuk stranici da će "u ovim tako teškim danima za Mihaela i povodom njegovog rođendana" biti organizovana dostojanstvena manifestacija ispred bolnice.

Četiri dana posle nesreće još ostaju nerazjašnjene neke stvari oko toga kako se nesreća dogodila. Francuske vlasti otvorile su istragu o tome.

Prema istražnim sudijama i upravi skijašlišta Meribel šampion Formule jedan je u nedelju ujutro velikom brzinom udario glavom o stenu dok se skijao sa 14-ogodišnjim sinom van označenog skijaškog terena.

Nesreća se dogodila u zoni sa malim nagibom između jednog crveno i jednog plavo obeleženog skijaškog terena, gde je bio sneg koji je sakrivao brojne stene, prema snimcima napravljenim sa lica mesta.

Šumaherova kaciga koja je pukla na dva dela tokom udara nije uspela da ga zaštiti.

Prema Šumaherovoj predstavnici za medije bivši šampion nije išao brzo u trenutku nesreće. Njegova kaciga jeste bila polomljena ali to ne znači da je se on skijao velikom brzinom, rekla je ona.

Ona je rekla da Šumaher nije bio samo sa sinom u trenutku nesreće već sa "malom grupom prijatelja" i da nije išao brzo jer je izgleda pomogao prijatelju koji je pao.

Ona će biti saslušana u okviru istrage, kao i drugi svedoci i rođaci vozača, naveo je izvor blizak istrazi.

U bolnici oko Šumahera nalaze se Korina, njegova supruga od 1995. i njegovo dvoje dece Đina Marija (16 godina) i Mik (14 godina).

Pogledajte još