Tomiću velika čast što igra protiv Đokovića!

"Kakvo osećanje i kakav turnir za mene. Nikada nisam bio srećniji i radujem se što ću igrati u sredu", kazao je Tomić posle današnjeg meča u kojem je pobedio Belgijanca Ksavijera Malisa sa 2:1 u setovima.

Tomić će se u četvrtfinalu prvi put sastati sa Đokovićem u zvaničnom meču. Oni su igrali nekoliko revijalnih i trening duela, a poslednji put tokom priprema za Vimbldon.

"'Uništio' me je tada. Situacija nije dobra po mene, ali nadam se da me ovaj put neće 'uništiti', pošto je to već uradio", kazao je 158. teniser na svetskoj rang listi (ATP).

Tomić je dodao da mu je "velika čast" što će igrati protiv Đokovića.

"Ostvario sam neverovatan uspeh i osećam se sjajno. Imaću veliku čast da igram sa Đokovićem na Vimbldonu. On je dobar momak, jedan od najboljih među teniserima", ocenio je Tomić.

Mladi Australijanac, rođen u Nemačkoj, kazao je da posle nekoliko dobrih partija "ne želi da se zaustavi".

"Ne želim da stanem sada. Pokušaću da pružim maksimum u sredu, u četvrtfinalu. Nemam šta da izgubim", poručio je Tomić, koji se na Vimbldon plasirao kroz kvalifikacije.

On je na putu do četvrtfinala redom eliminisao Nikolaja Davidenka, Igora Andreeva, Robina Soderlinga i Ksavijera Malisa.

"Rekao sam sebi da ako hoću da igram sa 'ovim momcima', potrebno je da budem opušten kao na treninzima. Na treninzima igram najbolji tenis", istakao je Tomić.

Bernard Tomić postao je najmlađi učesnik četvrtfinala na Vimbldonu, još od Borisa Bekera koji je to uspeo 1986. godine. Beker je te godine osvojio turnir.

Đoković je danas sa 3:0 u setovima (6:3, 6:3, 6:3) pobedio Francuza Majkla Ljodru.

(Beta)

Pogledajte još