Advokati: Mišković nikome nije pretio

BEOGRAD - Mediji su netačno preneli navodnu pretnju vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića, nakon što je jutros priveden u policiju, a koja je navodno bila izrečena na račun potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, saopštila je advokatska kancelarija Janković, Popović, Mitić.

Istina je da je Miroslav Mišković rekao da "Aleksandar Vučić ne može večeras da izađe na RTS ako me prethodno ne uhapsi", što je, kako se navodi u saopštenju, konstatacija o atmosferi stvorenoj u javnosti "bez elemenata bilo kakve pretnje, a posebno bez ugrožavanja bezbednosti potpredsednika Vlade".

U saopštenju koje je potpisao jedan od advokata Miškovića Nenad D. Popović navodi se i da su mediji potpuno netačno preneli navodnu pretnju Miroslava Miškovića izrečenu na racun potpredsednika Vlade Srbije, "što predstavlja još jednu u nizu medijskih manipulacija koje su se mogle čuti proteklih dana".

Advokatski tim podseća da je vlasnik Delta Holdinga jutros prinudno priveden u policiju, bez uručivanja prethodnog poziva.

"G. Mišković je kao i prethodno u potpunosti sarađivao s državnim organima, što će činiti i ubuduće. Posebno naglašavamo da u odvođenu u policiju nije bilo elemenata pružanja otpora niti pretnji policajcima i drugim državnim organima i funkcionerima", navodi se u saopštenju iz advokatske kancelarije Janković, Popović, Mitić.

Izvor: Agencije

Pogledajte još