Aleksandar Vučić: Mišković davao ministrima 50 hiljada evra mesečno

- Nažalost, 90 odsto bogatih se obogatilo na državnoj grbači! Sve su stekli zahvaljujući monopolu koji im je država obezbeđivala i ministrima koji su bili na platnom spisku kod njih. Svi znaju da su primali 30.000 do 50.000 evra od pojedinih ljudi na mesečnom nivou - izjavio je Vučić. On juče nije želeo da pojasni na koga je mislio, ali Kurir podseća na ministre koji su najčešće dovođeni u vezu s pritvorenim Miroslavom Miškovićem.

Na predlog ministra trgovine Slobodana Milosavljevića (DS), država je 2009. godine sa 40 milijardi dinara kredita finansirala trgovinske lance. Međutim, taj novac do njih nije stigao. Kako je Kurir ranije pisao, sumnjalo se da je najmanje trećina od 40 milijardi dinara završila u rukama Miroslava Miškovića. „Delta“ je 2007. osporila rešenje Komisije za zaštitu konkurencije da je monopolista, i to baš zahvaljujući dokumentu Privredne komore Srbije, na čijem je čelu je bio Milosavljević. On je izrađen u saradnji PKS s firmom za ekonomska istraživanja „Konzit“, čiji je jedan od suvlasnika bila Milosavljevićeva supruga Katarina Andrić Milosavljević!

On je nekada izjavljivao da u tome ne vidi sukob interesa, ali je juče rekao da je njegova supruga prestala da bude vlasnik „Konzita“ 2008. godine, pre nego što je postao ministar trgovine.

Podsećamo da su u vreme dok je ministar privrede bio Predrag Bubalo obavljene čak četiri privatizacije koje se vezuju za Miškovića: privatizacije „Luke Beograd“, „C marketa“, „Večernjih novosti“ 2006. i PZP Beograd 2005. godine. Bubalo juče nije želeo da odgovori na pitanje da li se pronašao u izjavi Aleksandra Vučića.

Takođe je Nada Kolundžija, poslanik DS, negirala da je Mišković bio finansijer te stranke.

Pogledajte još