Aleksandar Vučić: Tadiću, gde je danas Miša Banana?

Na početku obraćanja novinarima je rekao da je današnja akcija tužilaštva pokazatelj da institucije u Srbiji ozbiljno rade.

Kako je naveo Vučić, neće se baviti Tadićevim tvrdnjama ko kontroliše koje novine ali će odogovriti na sve ostalo.

Zato postavlja pitanje Borisu Tadiću zašto su on i DS 2008. godine pregovarali sa liderom SPS-a Ivicom Dačićem da on bude minstar policije i potpredsednik vlade.

"Jedno ključno pitanje za Tadića je gde je danas Miša Banana, pošto državni organi ne znaju gde je on i mi nemamo podatke kako je pobegao. Pošteno je reći da je bilo pojedinaca kao što je Midorag Rakić koji su stavljali glavu na panj", kaže Vučić i dodaje da zato i pita bivšeg šefa države gde su bile insitucije.

"Zato Tadiću postavljam i političko pitanje, kako su se to insitucije borile protiv korupcije kada nije bilo nijednog ozbiljnog slučaja", kaže Vučić.

Vučić: Ne isključujem mogućnost novih izbora
 
- Ono što se meni sada nameće jeste pitanje da li će ova vlada da traje dugo ili kraće. Ako institucije sistema mogu da rade, onda je važno da se ne ruši datum za počinjanje pregovora sa EU i privlačenje investicija. Ukoliko to nije moguće, mogu novi izbori, poručio je Aleksandar Vučić.

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da nijednog trenutka ne isključuje mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, ali da se nada do to toga neće doći.

Na pitanje da li ima saznanja o čemu je premijer Ivica Dačić razgovarao sa Radulovićem, prvi potpredsednik vlade je kazao da ima "nedovoljna saznanja" i nije želeo da iznese više detalja.

Prema njegovim rečima, Interpolova poternica za Radulovićem raspisana je 1. marta 2011. i rok važenja joj je do 2016. godine.

On najavljuje da će narednih dana dokazati kako borba protv korupcije nije selektivna.

Tadić je rekao da je kao predsednik Republike i Saveta za nacionalnu bezbednost znao za te kontakte, ali nikada nije dobio informacije da je Dačić "pod krivičnim gonjenjem".

---------------------------------------------

Vučić: Nema dogovora o direktoru policije

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da nema dogovora o direktoru policije.

"Nismo pravili nikakve dogovore o direktoru policije", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u zgradi Vlade Srbije.

Upitan zašto se toliko odugovlači sa izborom prvog čoveka policije, Vučić je rekao da se to dešava iz "mnogo razloga koje nije u mogućnosti racionalno da objasni".

Mediji su ranije objavili da Vučić i premijer Ivica Dačić ne mogu da se dogovore o direktoru policije nakon što je Miloradu Veljoviću istekao mandat.

Prema tim navodima, Vučić zeli da zadrži Veljovića, a Dačić bi želeo da na to mesto dodje zamenik direktora BIA Dragan Marković. Direktor policije rukovodi njenim radom i ima znacajnu ulogu u borbi protiv kriminala i korupcije.

(Blic / Tanjug)

Pogledajte još