Borbe u Alepu i Damasku

ALEP, 11. avgusta 2012. (Beta-AFP) - Sukobi vladinih snaga i pobunjenika nastavljeni su i u subotu u Alepu, gde pobunjenici tvrde da su osvojili položaje vojske u četvrti Salahedin.

Istovremeno, do žestokih sukoba došlo je u četvrti Tadamun u Damasku, a pucnji iz vatrenog oružja i eksplozije čuju su i u drugim delovima sirijske prestonice, navode nevladine organizacije i pobunjenici.

"Sirijska oslobodilačka vojska uspela je da preuzme kontrolu nad nekoliko strateških položaja" u glavnom pobunjeničkom uporištu Salahedinu, kazao je komandant te pobunjeničke formacije Abdel Kader Saleh.

"Sukobi su žestoki i ne prestaju poslednja 24 sata. Bombarduje se više delova Alepa", dodao je.

Pobunjenici tvrde da su se "taktički" povukli iz Salahedina zbog napredovanja vladinih trupa, dok vlasti saopštavaju da su preuzele potpunu kontrolu nad tom četvrti.

Prema sirijskoj Opservatoriji za ljudska prava (OSDH), vojska po svemu sudeći priprema "veliku operaciju" i napad na četvrt al-Sukari, pobunjeničko uporište koje se od jutros bombarduje.

U Damasku, borbe traju u Tadamunu, četvrti koju je vojska navodno preuzela 4. avgusta, navode OSDH i Lokalni komiteti za koordinaciju.

Pogledajte još