Čačak: Prva do Bogojavljenskog krsta doplivala Marija

ČAČAK - Na Bogojavljenje, za Časni krst na Moravi u Čačku danas se takmičio 81 plivač, a pobedu je odnela jedina devojka među njima - Marija Petković.

"Drugi put učestvujem u trci za Bogojavljenski krst, a hvala momcima koji su se džentlmenski ponašali, jer su me pustili da prva doplivam", rekla je Petkovićeva.

Pobeda joj, kako je istakla, ne znači mnogo, već je prilika da se okupa u osveštanoj vodi zbog vere u Boga i, kako je navela, spasa svih nas.

Najstariji takmičar bio je 60-godišnji Mirko Filipović Gento, bivši fudbaler, koji je u današnjoj trci šesti stigao do cilja

UŽICE - Pobednik današnje, pete trke u plivanju za Časni krst u Užicu je 19. godišnji student Đorđe Plazinić, član plivačkog kluba "Užice".

On je bio prvi u do sada najmasovnijoj trci u kojoj je učestvovao 31 takmičar, od ukupno oko 40 prijavljenih.
"Svi smo pobednici , jer je poseban utisak plivati na Bogojavljenje, a pogotovo osvojiti Časni krst", izjavio je Plazinić kome je ovo bilo prvo takmičenje u hladnoj Đetinji.

KRAGUJEVAC - Viši medicinski terapeut iz Kragujevca Borko Marić pobednik je jubilarnog, desetog, nadmetanja u plivanju na Bogojavljenje za Časni krst, na kragujevačkom Šumaričkom jezeru, među 33 takmičara.

Marić (28) je titulu pobednika, od kada učestvuje u plivanju za Krst časni, osvojio dva puta u Kragujevcu i jednom, pre sedam godina, u Ćupriji

BEOGRAD - Vaterpolo trener Žarko Nikolić (26) iz Zemuna prvi je danas stigao do Časnog krsta u tradicionalnom Bogojavljenskom plivanju na Dunavu u Zemunu.

Za titulu nosioca Bogojavljenskog krsta u Zemunu nadmetalo se 215 plivača iz Srbije, ali iz Grčke, Bugarske, Rusije i Rumunije, a pobedniku je Časni krst uručio patrijarh srpski Irinej.

Pogledajte još