DS početkom februara predstavlja konkretan plan za izlazak iz krize

o rečima Đilasa, plan će biti konkretan, za Srbiju u narednim decenijama.

"To će biti naš program, naša politika, vizija Srbije u narednih nekoliko desetina godina. Krajnje je vreme da postavimo pitanje šta mi u stvari hoćemo, gde mi vidimo sebe u narednih 30-50. godina. Mi živimo na teritoriji Evrope gde narodi štotinama godina znaju šta hoće" rekao je Đilas za televiziju Pink.

Rekao je da ga je stranka izabrala da je reformiše i da će se potruditi da DS funkcioniše najbolje - kako je u poslednje četiri godine fukcionisala u Beogradu i Vojvodini.

"Da li ću ja da budem pobednik na kraju ili će reći mi to ipak ne želimo - to je demokratski. Da li neko vidi sebe u tome ili ne i to je demokratski" rekao je Đilas.

On je istakao i da je siguran da će ove godine biti vanrednih izbora i dodao da je DS kao opoziciona stranka spremna za njih. "Opozicija je uvek za izbore, to je ideja svake stranke, pa i Demokratske stranke" rekao je Đilas.

Na pitanje kako odogvara na zahteve za njegovo smenjivanje s mesta gradonačelnika Beograda, poručio je da "mogu da ga smene ako mogu" i da će do tada on raditi svoj posao.

Pogledajte još