Dačić: Nema razloga za strah, Vučić je bezbedan

"Moramo da konstatujemo da niko nema prava da preti i da će ako preti biti suočen sa posledicama", naglasio je premijer na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

Bezbednost državnih funkcionera nije dovedena u pitanje, niti će biti, ali niko u zemlji nikome ne sme da se preti, poručio je premijer. Prema njegovim rečima, Srbija vodi borbu protiv kriminala i korupcije i ona neće biti zaustavljena nikakvom pretnjom.

On međutim nije želeo da komentariše da li će protiv Miškovića i ostalih jutros privedenih biti određene mere zadržavanja, rekavši da nije na političarima da o tome govore, već da za to postoje državni organi koji se time bave.

Dačić je takođe podsetio da će poglavlja 23 i 24, odnosno borba protiv kriminala i korupcije, biti oblasti koje će prve biti otvorene kada počnu pregovori za članstvo Srbije u EU i da zato sve što se sada radi ima dugoročni karakter.

Miroslav Mišković
, njegov sin Marko Mišković i Milo Đurašković koji su osumljičeni za mahinacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća, privedeni su u Tužilaštvo za organizovani kriminal i određen im je pritvor od 48 sati.

Vučić je ranije danas potvrdio da mu je iz policije preneto o pretnjama koje mu je prilikom privođenje uputio vlasnik kompanije Delta, ali da ne razmišlja o povećanju bezbednosti.

(Tanjug)

Pogledajte još