Dačić rekao Tačiju:Koliko je Kosovo tvoje, toliko je i moje

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je posle sastanka sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton i kosovskim premijerom Hašimom Tačijem da je dogovoreno da je neophodno ostvariti vidljiv napredak odnosa i da je zatražio da ne bude jednostranih poteza dok traju pregovori.

Smatramo da je vreme da se postigne istorijski dogovor. Spremni smo za razgovore čak i o konačnom statusu Kosova i Metohije", istakao je Dačić.On je preneo da je i Hašim Tači rekao da želi dijalog.

"Rekao sam Tačiju koliko je Kosovo njegovo, toliko je i moje. Takođe sam mu rekao da je lako govoriti sada o paralelnim strukturama Srba na Kosmetu i podsetio ga da je i on sam bio na čelu paralelnih struktura i vojne formacije OVK", istakao je Dačić.

Premijer je naveo i da je srpska strana spremna da pregovara i o konkretnim problemima.

Dačić tvrdi da se nije rukovao sa Tačijem, ali i da je imao veću značku. To je bio dogovor o dogovoru, odnosno dijalogu, objasnio je premijer Srbije.

Prema njegovim rečima, plan je da se u novembru zakaže novi sastanak, a dotle će državno rukovodstvo Srbije formulisati novu platformu koja će biti iznesena u tom dijalogu.

On je rekao da je Srbija zainteresovani da problem bude rešen kompromisom i mirnim putem.

(old_image)

Pogledajte još