Demokratska stranka iza zatvorenih vrata - koga za premijera?

Sinoć se u sedištu Demokratske stranke u Krunskoj sastao vrh DS-a, ali detalji razgovora nisu poznati jer niko nije želeo da se obrati novinarima koji su strpljivo na travnjaku čekali. Nije prvi put.

Veliki broj novinara i televizijskih ekipa dežurao je ispred sedišta DS-a čekajući kraj sastanka, koji je počeo oko 18.30 i završen oko 22 sata.

Naravno da nije teško zaključiti da je glavna tema - šta posle poraza na predsedničkim izborima, kako izvući najmanju štetu za stranku, da li kandidovati premijera iz DS i ko to da bude?

U zvaničnom saopštenju objavljenom posle sastanka navodi se da: "Počinju pregovori o formiranju vlade sa SPS-PUPS-JS".

Kako je saopšteno doneta je odluka o početku pregovora oko formiranja parlamenatarne većine:

"Predsedništvo DS donelo je odluku da započne pregovore, na osnovu dogovora postignutog 8. maja sa koalicionim partnerima SPS-PUPS-JS, o formiranju parlamentarne većine", navedeno je saopštenju u kome se dodaje da su analizirani i izborni rezultati.

Baš zbog odbijanja da komuniciraju sa novinarima, tokom dana se pronela "vest" da DS, navodno, raspušta Gradski odbor.

Za dezinformaciju o raspuštanju gradskog odbora DS je okrivila Srpsku naprednu stranku. Tim povodom Demokratska stranka je saopštila da nije raspustila Gradski odbor i opštinske odbore u Beogradu već da je raspisala redovne neposredne izbore u 11 svojih opštinskih odbora u glavnom gradu.

Sinoćnjem sastanku u sedišti DS prisustvovali su predsednik stranke Boris Tadić, zamenik predsednika DS Dragan Đilas, predsednik Političkog saveta Dragoljub Mićunović, potpredsednici Bojan Pajtić, Dušan Petrović i Jelena Trivan, kao i Tadićevi saradnici Nebojša Krstić i Srđan Šaper.

Pogledajte još