Diković: ja sam odgovoran za pogibiju vojnika

U nesreći koja se dogodila jutros na Kopaoniku prilikom raščišćavanja terena od minsko-eksplozivnih sredstava poginuli su stariji vodnik prve klase Nebojša Milić (37) iz 98. vazduhoplovne brigade i stariji vodnik Slaviša Marković (36) iz 204. vazduhoplovne brigade.

Diković:
Odgovoran sam ja, i zamoliću ministra odbrane da utvrdi moju odgovornost

Ministar vojni Aleksandar Vučić je odmah naredio istragu a načelnik Generalštaba Ljubiša Diković izjavio je:
- Odgovoran sam ja, i zamoliću ministra odbrane da utvrdi moju odgovornost jer su poginuli podoficiri", kako je rekao, "radili u takvim uslovima i izvršavali zadatke", rekao je Diković na konferenciji za novinare u vojnom objektu na Kopaoniku.

Vučić je rekao da će vojska izvršiti svoj zadatak i da ne može kriviti nikoga iz prošle vlade zbog potpisavanja naredbe između vojske i Agencije za kontrolu letenja o deaktiviranju miniskih sredstava.

Na pitanje da li će biti nastavljeno razminiravanje na Kopaoniku, Vučić je rekao da će vojska izvršiti svoj zadatak i da ne može kriviti nikoga iz prošle vlade zbog potpisavanja naredbe između vojske i Agencije za kontrolu letenja o deaktiviranju miniskih sredstava.

- Ovo je planirano dejstvo i ovo je naredba koju bi svako potpisao - kazao je Vučić i dodao da su Slaviša Mraković i Nebojša Milić bili na planiranom zadatku, kao i da je reč o profesionalcima koji su imali iskustva u tom poslu.

Vučić i Diković su danas bili na mestu nesreće i posetili porodice poginulih u Prokuplju.

Pogledajte još