Euleks najavio dolazak carinika i policajaca

BEOGRAD, 12. septembra 2011. (Beta) - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak da je Euleks obavestio Beograd da će carinici i policajci doći na administrativne prelaze na Kosovu.

"Pre neki dan nas je Euleks zvao na razgovor da bi nas obavestili da će doći carina i policija na administrativne prelaze. Pa jel to njihov posao? Da li je njihov posao da sprovode zakone Kosova, ili da budu statusno neutralni", upitao je Dačić, odgovarajući na pitanje novinara o planu Vlade Srbije ukoliko kosovski carinici dodju na prelaze na severu Kosova.

Dačić je na to pitanje odgovorio pitanjem o tome šta je posao Euleksa i "šta sada treba da radi Srbije". On je upitao da li Srbija zbog želje da udje u Evropsku uniji treba da zažmuri na jedno oko, kada su u pitanju administrativni prelazi, a da drugim gleda ka Briselu. "Pa neće moći", istakao je.

Srbija treba da izadje sa svojim prihvatljivim predlogom rešenja za problem Kosova i Metohije, jer je očigledno da rešenje koje Albanci žele nije primenjivo u praksi, istakao je Dačić.

Ministar je naveo i da su kriminalci na severu Kosova mnogo sitni u odnosu na kriminalce iz Prištine i da je priča o njima alibi da se napada sever.

..

Pogledajte još