Gradjani da preuzmu odgovornost

VRANJE, 18. aprila 2012. (Beta) - Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić poručio je u sredu u Vranju da gradjani ne treba da očekuju da država reši sve njihove probleme i da svako ko je radno sposoban mora da preuzme odgovornost i nadje posao.

"Gradjani Srbije ne treba da očekuju da će država rešiti sve njihove probleme već svako ko je radno sposoban mora da preuzme odgovoronost i da nadje posao. Dužnost države je da rešava probleme socijalno ugroženih, a svaki sposoban pojedinac mora da preuzme odgovornost za sebe, tako će država moći bolje da brine o ugroženima", rekao je Tadić pred nekoliko stotina Vranjanaca okupljenih po kiši u centru grada.

Na predizbornoj konvenciji Demokratske stranke "Izbor za bolji život", Tadić je rekao da razvoj zemlje ne može da se bazira samo na malim i srednjim preduzećima, već da se moraju privući i veliki investitori.

Govoreći o eventualnim koalicijama nakon izbora, zakazanih za 6. maj, Tadić je, aludirajući na Srpsku naprednu stranku, rekao da DS neće praviti koalicije "sa onima koji su zemlju dovodili u opasnost i onima koji su govorili da za svakog ubijenog Srbina treba ubiti 100 muslimana".

"Demokratska stranka će praviti koalicije sa postojanim ljudima, sa onima koji nas nikada nisu izdali. Mi imamo leteći start, dok su neki (koji učestvuju na izborima) još u niskom startu", rekao je Tadić.

Pogledajte još