Ilić- Govorio sam: "Miškoviću, prikoči, ne sme to tako sa se radi!"

Ilić je podsetio da je u vreme prodaje putarskih firmi bio ministar zadužen za saobraćaj u Vladi Srbije čiji je predsednik bio Vojislav Koštunica.

"Sećate se moje izjave - 'Miškoviću, prikoči, ne sme to tako da se uradi'. Zbog toga sam bio napadnut u medijima, kritikovan i imao sam mnogo problema zbog izjave da se zaustavi takva prodaja", kazao je Ilić.

On je kazao da jedan čovek ne može da uđe i u putnu privredu, avio industriju, agrar banke, osiguranje, trgovinu i svuda da bude monopolista, piše "B92".

"To stvarno nije vodilo ničemu. Suprotstavio sam se ulasku Miškovića u putnu privredu",
rekao je Ilić. On je istakao da su firme Preduzeća za puteve Niš, Kragujevac i Beograd bile ključne u Srbiji i okosnica razvoja srpske putne privrede.

Ministar je naglasio da je znao da će doći do problema zbog prodaje tih preduzeća, što se kasnije i pokazalo. "Na ulici je ostalo 1.000 ljudi. Mi sada nemamo te putne firme koje su bile vodeće u Srbiji", naveo je Ilić.

Vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, biznismenu Milu Đuraškoviću i za još sedmoro osoba, koje su jutros privedene, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati.

Na hapšenje Miškovića reagovao je i lider SPO Vuk Drašković koji je izjavio hitno traba istražiti  navodne pretnje Miškovića potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću.

"To njegovo priznanje mora biti predmet nove i hitne istrage jer je pretnja terorom opasnija od učešća u spornim privatizacijama", rekao je Drašković agenciji Beta.

Pojedini mediji preneli su da je Mišković, dok ga je policija jutros privodila, pretio Vučiću da neće dočekati večerašnju emisiju na RTS-u u kojoj gostuje. Deltina advokatska kancelarija je to demantovala i navela da je "istina da je Miroslav rekao da 'Aleksandar ne može večeras da izađe na RTS, ako me prethodno ne uhapsi'".

Pogledajte još