Istraga protiv osam pripadnika JSO

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da su ta lica osumnjičena da su novembra 2001. godine organizovala pobunu JSO kada je ta jedinica otkazala poslušnost i prekinula sve veze sa komandom.

U izjavi za medije Radisavljević je naveo da je JSO tada tražio smenjivanje ministra unutrašnjih poslova, načelnika Resora državne bezbednosti i njegovog zamenika, da je blokirao bazu Jedinice u Kuli, potom uz upotrebu borbenih vozila i naoružanja blokirao autoput kod Vrbasa, a kasnije i kod Sava centra u Novom Beogradu, odbijajući istovremeno naređenja da se Jedinica vrati u svoju bazu u Kuli.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će dalji tok istrage o pobuni Jedinice za specijalne operacije (JSO) zavisiti od kvalifikacija koje Tužilaštvo bude dalo u postupcima koji se sada vode.

Istražni sudija Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu je u četvrtak u večernjim časovima saslušao osumnjičene Veselina Lečića, Mića Petrakovića, Dragoslava Krsmanovića i Vladimira Potića, a potom je doneo rešenje o sprovođenju istrage i odredio im mesec dana pritvora.

BEOGRAD, 23. septembra 2011. (Beta)

Pogledajte još