Moguća diverzija: BIA upozorila Dačića da ne ulazi u avion Vlade Srbije!

Prema saznanjima "Blica", avion je u Dablinu bio neobezbeđen, pa je BIA procenila da može da dođe do diverzije.

Po tom saznanju, direktor policije Milorad Veljović i državni sekretar u MUP-u Vanja Vukić obavestili su Dačića i rekli mu da ne ulazi u avion dok se ne izvrši vanredna kontrola.

I Tanjug prenosi da je direkcija policije, na osnovu informacije BIA, obavestila Dačića da Agencija ima saznanja da vođe pojedinih kriminalnih klanova nastoje da za interese svojih kriminalnih grupa, uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade Republike Srbije, izazovu kvar na avionu u inostranstvu prilikom putovanja predsednika, premijera ili prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije, saopštio je večeras MUP.

Kvar bi izazvao delimično oštećenje i nakon poletanja doveo do pada aviona, pri čemu se naknadno ne bi moglo ustanoviti da je u pitanju bio namerno izazvan kvar, jer se avion u poslednje vreme u više navrata kvario, sa čime je javnost bila upoznata, navodi se u saopštenju.

Nakon konsultacije Dačića, koji je danas u poseti Dablinu, i prvog potpredsednika Vlade i ministra odbrane Aeksandra Vučića, odlučeno je da se nastavi sa međunarodnim aktivnostima.

U dogovoru sa članovima posade aviona Vlade Republike Srbije, Dačić je odlučio da se vrati za Beograd danas u 18.30 istim avionom sa kojim je delegacija i doputovala u Dablin, prenosi B92.

MUP je ovo saopštenje objavio pod oznakom "hitno".

(Blic, Tanjug, B92)

Pogledajte još