Na barikadi u Jagnjenici mirno

Sve veći broj građana pristiže na tu barikadu i iščekuju nastavak akcije Kfora na uklanjanju barikada na putu koji ka Brnjaku.

Na licu mesta su državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović i načelnik Kosovsko-mitrovačkog Okruga Radenko Nedeljković, koji sa predsednikom Opštine Slavišom Ristićem apeluju na građane da budu mirni, mudri i istrajni.

Vojnici Kfora stoje uz sam narod, a ima ih i po okolnim brdima. Iza kordona je više desetina vozila Kfora, a Srbi su kao pojačanje barikade u Jagnjenici dovezli još jedan kamion natovaren zemljom.

Putni pravci koje su građani iz tog dele Kosova ranije koristili prohodni su, ali se saobraćaj gotovo i ne odvija jer su svi koji mogu od sinoć i jutros na barikadama.

Otežano je i telefoniranje, jer Kfor ometa signale mobilne telefonije 063 i 064.

Na lice mesta stigla su i vozila hitne pomoći i lekari su pružili pomoć osobama kojima su vojnici Kfora ubrizgali suzavac u spreju kako bi ih udaljili sa barikadu.

Kfor je rano jutros, nešto pre šest časova uklonio jedan od tri kamiona na sporednom putu u Jagnjenici, nedaleko od glavne barikade u selu Zupče na pravacu za Branjak.

Pripadnici Kfora su sa više destina vozila tokom noći krenuli iz baze u Novom Selu kod Vučitrna prema Ibarskom Kolašnu i administrativnom prelazu Brnjak.

IBARSKI KOLAŠIN, 20. oktobra 2011. (Beta)

Pogledajte još