Ne postoji razlog za zabranu skupa u Pazaru

NOVI PAZAR, 20. septembra 2012. (Beta) - Novopazaraska policija saopštila je da ne postoje razlozi da zabrani za petak najavljenu protestnu šetnju koju su zbog objavljivanja dela filma "Nevinost muslimana" prijavili navijači lokalnog fudbalskog kluba.

Skup je uredno prijavljen i odobren i ne postoje procene koje bi vodile ka zabrani skupa, rečeno je agenciji Beta u policiji u Novom Pazaru.

Navijači Fudbalskog kluba Novi Pazar "Torcida Sandžak" prijavili su policiji u tom gradu održavanje protestne šetnje povodom objavljivanja dela filma "Nevinost muslimana" koji je izazvao masovne proteste u islamskim zemljama.

Okupljanje i protestna šetnja planirani su za petak u 14 casova, neposredno posto se u novopazarskim džamija okonča najveća molitva - džuma namaz.

Protestna kolona bi trebalo da krene sa glavnog gradskog trga Isa beg Ishaković do "vrha čaršije", a okupljeni gradani bi se zatim vratili na trg gde je predvidjeno obraćanje. Planirano je da skup ima samo jedan transparent - "Poslanik u mom srcu".

Pogledajte još