Neće biti restrikcija struje samo ako građani štede

"Ono što je juče bio apel, danas je upozorenje, i važno je da svaki građanin da svoj doprinos. Naročito je važno da se oni koji imaju centralno grejanje ne dogrevaju na struju. To nikako ne bi smeli da rade", rekao je Stojanović televiziji B 92.

Stojanović je istakao da štednja mora da bude povećana i da su sistemi u Beogradu "prenapregnuti", a narednih dana opterećenje će takođe biti veliko.

"Danas, iako privreda ne radi, nije postignuta velika ušteda i sistemi ne beleže očekivano rasterećenje, što je zabrinjavajuće. Potrošnja struje je smanjena, ali nedovoljno"
, rekao je Stojanović.

Stojanović je rekao da će javna rasveta u Beogradu biti uključivana 45 minuta kasnije, a od večeras će se javno osvetljenje isključivati u 3 sata ujutru, čime će biti ostvarena štednja na nivou naselja od 30.000 ljudi.

"Bilbordi su povezani na sistem javnog osvetljenja i nema tehničke mogućnosti da se oni daljinski iskljuće, nego svaki bilbord pojedinačno mora da isključi ekipa", rekao je Stojanović.

Bilten gradske uprave Beoinfo javio je da je oko 700 tona soli za posipanje ulica danas istovareno sa barže zarobljene ledom u Luci Beograd, a u Luku Beograd svakodnevno će stizati vozovi sa po 700 tona soli za posipanje ulica.

BEOGRAD, 11. februara 2012. (Beta)

Pogledajte još