Neredi u Makedoniji

Kako saznaje B92, meštani naselja Radišani pale i kamenuju kuće Albanaca, zapaljen je jedan autobus i napadnut je kamerman televizije "24".

Policija je potrvrdila da su ubijena četiri mladića stara od 18 do 20 godina iz skopskog naselja Radišani i jedan 45-godišnjak iz obližnjeg sela Creševo, javlja B92 pozivajući se na agencije.

Tela makedonskih mladića i jednog meštanina pronašli su pecaroši kod veštačkog jezera Železničko blizu skopske obilaznice i veruje se da su ubijeni najverovatnije bili na pecanju juče u toku popodneva.

Prema nezvaničnim informacijama iz policijskih izvora, prvo su ubijena četvorica mladića, a zatim i čovek za koga se procenjuje da ima oko 45 godina koji se slučajno našao na tom mestu. Pojedini makedonski mediji prenose izjave da su mladići bili "postrojeni pre nego što je pucano na njih", kao i da se četiri od pet tela nalaze jedno pored drugog.

Brat najstarijeg ubijenog za televiziju "Kanal 5" izjavio je da je okupljenima nezvanično rečeno da su mladići poznavali ubice i da je njegov brat ubijen da ne bi bio svedok masakra.

"Ne znamo ko ga je ubio, ja sam bio celu noć blizu mesta ubistva, ali policija me nije puštala da vidim telo moga brata", izjavio je on.

Meštani su za "Press 24" rekli da su čuli pucnjavu oko 20 časova i da se "ne osećaju sigurno". Oni su dodali da je ubijeni stanovnik obližnjeg sela, čiji su inicijali B. S kasnije objavljeni, miran porodičan čovek koji je često dolazi na to jezero na pecanje.

BIRN prenosi da su neki od okupljenih rekli i da veruju da su makedonske mladiće ubili Albanci, što bi "moglo da dovede do novih etničkih turbulencija"

Pogledajte još