Novi Beograd: Ubijen još jedan član Kekine grupe ove godine!?

Telo muškarca u kasnim dvadesetim godina pronađeno u automobilu na Novom Beogradu, sa više povreda u predelu glave nanetih vatrenim oružjem.

Prema prvim informacijama, reč o Milošu Ljubenoviću, članu grupe Dejana Stojanovića Keke. Pretpostavlja se da je u pitanju kriminalni obračun i da ima veze sa preprodajom narkotika.

Muškarac je ušao u svoj automobilu marke "punto", kada je za sada nepoznata osoba prišla i upucala ga više puta u glavu.

Ekipa Hitne pomoći koja je došla na mesto nesreće, mogla je samo da konstatuje smrt.

Uviđaj je u toku, a na licu mesta se nalazi i crveno vozilo marke "punto", na kojem je razbijen prozor na strani vozača i kojem su još upaljena svetla.

Više informacija će biti rečeno na konferenciji za novinare, koja je najavljena za kasnije večeras.

Da podsetimo, početkom ove godine ubijen je još jedan pripadnik tzv Kekine grupe, poznat kao Vuja Balavi i spekuliše se da je Miloš Ljubenović u stvari njegov saradnik.

Keka je pobegao iz Srbije 2006. godine, posle ubistva vođe "bežanijskog klana" Gorana Mijatovića Mite.

Kekina grupa postala je poznata široj javnosti posle pokretanja istrage policije o takozvanoj fudbalskoj mafiji, jer se Dejan Stojanović Keka spominje kao “nezaobilazni činilac” u transferima fudbalera Crvene zvezde.

Premna informacijama policije, njegova grupa organizovala je incidente i prekid fudbalske utakmice Srbija - Italija u Đenovi, u oktobru 2010. jer nisu dobili svoj deo od transfera golmana Vladimira Stojkovića iz Zvezde u Partizan, a o čemu su, navodno, imali privatan dogovor.

Pored fudbala, droga je drugi važan “posao” kojim se bavi ovaj kriminalni klan.

U maju prošle godine u Brazilu je uhapšena narko banda. Među privedenima, brazilska policija pominjala je i ime Dejana Stojanovića Keke. MUP Srbije, međutim, nije na kraju dobio potvrdu njegovog identiteta.

Dejan Stojanović je, između ostalog, osumnjičen da je sa svojom ekipom svojevremeno pripremao atentat na tadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića, ministra policije Dragana Jočića i Mlađana Dinkića, bivšeg ministra finansija.

U Beloj knjizi o organizovanom kriminalu MUP-a Srbije navedeno je da je reč o veoma organizovanoj, naoružanoj, agresivnoj i surovoj grupi.

Uslov ulaska u grupu bio je da članovi imaju već izvršeno neko ubistvo ili pokušaj ubistva, čime se Keka obezbedio od ubačenih policajaca na tajnom zadatku.

Prekoputa mesta gde je večeras pronađen mrtav muškarac je zgrada u kojoj živi Ljubenović suprugom i ćerkom, a poznato je i da radi na poker aparatima u kockarnici.

(Nadlanu/Blic)

Pogledajte još