Novi podaci: Obama vodi u Ohaju i na Floridi

VAŠINGTON/BEOGRAD, 7. novembra 2012. (Beta) - Aktuelni predsenik SAD Barak Obama, prema poslednjim podacima, preuzeo je vodjstvo u Floridi, jednoj od ključnih država za pobedu na predsedničkim izborima.

U Floridi, koja nosi 29 elektora, Obama na 37 odsto obradjenih glasova, ima 51 odsto, a Romni 48 odsto, javljaju CNN i Foks Njuz.

Prvi rezultati su stigli i iz Ohaja, gde, na sedam odsto obradjenih rezultata, Obama ima prednost od 62 odsto osvojenih glasova prema 37 za Romnija, javlja CNN iz te države u kojoj se rezultati menjaju iz časa u čas. Ohajo daje 18 elektora.

U Virdžiniji, koja daje 13 elektora, za sada vodi Romni. Bez pobede u Virdžiniji i Floride, Romni skoro nema šanse da pobedi na izborima, dok nijedan republikanac nije postao predsednik a da nije pobedio u Ohaju.

Florida, Virdžinija i Ohajo se smatraju ključnim "neopredeljenim" državama, pošto u njima ni demokrate i republikanci unapred ne mogu da računaju na pobedu.

Američki mediji već su proglasili pobedu Romnija u Kentakiju, Indijani i Zapadnoj Virdžiniji, što se očekivalo, dok je Obam pobedio u Vermontu.

Pogledajte još