O danu za glasanje naknadno

BEOGRAD, 8. februara 2012. (Beta) - Skupština Srbije završila je u sredu raspravu o izboru člana Visokog saveta sudstva i zamenika javnih tužilaca.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović obavestila je poslanike da će naknadno biti obavešteni o danu za glasanje.

Vladajuća koalicija nema većinu za usvajanje te dve odluke jer u radu Skupštine ne učestvuju četiri poslanika Srpskog pokreta obnove koji traži da Vlada smeni ministra dijaspore i vere Srdjana Srećkovića i državnu sekretarku Sanju Čeković.

Poslanik SPO-a Aleksandar Jugović i danas je rekao da se poslanici te stranke neće vratiti u poslaničke klupe dok ne budu ispunjen taj zahtev i ponovo ocenio da to najviše zavisi od Demokratske stranke.

On je rekao da su sve članice vladajuće koalicije, osim SPO-a, imale pravo da menjaju ministre i upitao DS zašto je to tako. On je kazao i da se zalaže za kompromisno rešenje kako bi bio omogućen rad Skupštine.

Za donošenje zakona na sednici za glasanje mora da postoji kvorum, odnosno da joj prisustvuje 126 poslanika, a vladajuća koalicija, bez SPO-a, ima 122.

U pomoć će joj, kako sada stoje stvari, priteći samostalni poslanik, bivši radikal Jovan Damnjanović, koji je agenciji Beta rekao da će podržati sve zakone koji su u interesu gradjana i Srbije.

Pogledajte još