Peranović: Nisam kriv za ubistvo (VIDEO)

Peranović je na saslušanju rekao da je sa Zarupcem šestog avgusta uveče bio u istoj prostoriji oko 45 minuta u nastojanju da ga odvrati od namere da napusti Centar za odvikavanje od narkomanije i uveri ga da bi to za njega značilo sigurnu smrt.

Peranović se izjasnio da nije kriv za ubistvo iako je priznao da je koristio i batine. Izjavio je da je štićeniku naneo lakše telesne povrede, da nije ni bio pruisutan u prostoriji kada je Zarupcu pozlilo.

- Peranović kao svešteno lice oseća svaku, pa i moralnu krivicu, ali negira da je počinio krivično delo ubistva -, naveo je njegov branilac, a prenose elektronski mediji.

Istražni sudija Višeg suda u Šapcu Slobodan Velisavljević odredio je jednomesečni pritvor Peranoviću. Vladika šabački Lavrentije je do okončanja postupka zabranio rad protojereju Peranoviću.

Beživotno telo Zarupca (39) pronađeno je u ponedeljak uveče oko 22.30 sati u dvorištu Centra za odvikavanje od droge.

Protojerej Branislav Peranović poznat je javnosti od 2009. godine, posle snimka na kojem se vidi da sa saradnicima fizički kažnjava korisnike duhovno rehabilitacionog centra u Crnoj Reci kod Novog Pazara, koji je tada vodio.

Pogledajte još