Pevačica iz "Kontrasta": Plesačica ispustila baklju pod binu

"Bila sam pored bine na kojoj su igrale dve plesačice sa po dve baklje. Plesačica blize meni ispustila je ili bacila baklju koja se još dimila na pod i ona se otkotrljala pod binu. Pevač Mladen Zečević je pomerio zavesu i videla sam vatru pod binom. Dim je bio sve veći i izašla sam", priča pevačica Akapulko benda, prenosi 021.rs.

Pre nje, svedočio je DJ Bojan Lazić, koji se u trenutku kada je izbio požar nalazio u kabini, ali nije video binu. Kada je primetio da gori zavesa, uzeo je stvari i napustio kabinu, a prema sopstvenim rečima, sa galerije je sišao među poslednjima. On je dodao da mu niko nije javio da je izbio požar, niti da obavesti goste preko razglasa.

Pevačica Ana Bebić, koja je nastupala uoči dolaska plesačica s bakljama, rekla je da nije ništa videla jer je bila u garderobi. Ona je tek po dojavi da ima dima izašla i videla da je zavesa i deo bine u plamenu. Prema njenim rečima u lokalu je bilo struje i po izbijanju požara.

Kako je rekao Jovan Stojanović, prijatelj Marka Pavlovića koji je poginuo u požaru, ljudi su počeli da paniče na izlazu, padali su i gazili jedni preko drugih. On je u gužvi izgubio Marka, koji mu je rekao da je u toaletu i da odmah kreće. Stojanović je po sopstvenim rečima pokušao da se vrati po njega, ali mu obezbeđenje nije dalo. Stojanović kaže da je jednom vatrogascu rekao da u WC-u ima ljudi, ali da je on delovao nezainteresovano, prenosi 021.rs.

Konobar Dejan Kurtulija rekao je da je pokušao da ugasi vatru kantama s vodom i ledom. On, kao ni njegov kolega Saša Milošević, nije imao položen test protivpožarne zaštite. Milošević je sudu rekao da je radio na galeriji diskoteke, a po izbijanju požara je pomagao oko evakuacije.

Advokati optuženih zatražili su od Suda da Ratković, Stanišić, Ganić i Papuga budu pušteni iz pritvora i da im se omogući da se brane sa slobode, ali je nakon protivljenja tužilaštva taj zahtev odbijen i optuženici će ostati u pritvoru.

Nastavak suđenja zakazan je za 25. februar.

(021.rs)

Pogledajte još