Plate za putare u Nišu i Kragujevcu

BEOGRAD, 8. avgusta 2011. (Beta) - AIK banka obezbedila je novac za isplatu zarada radnicima preduzeća za puteve "Niš" i "Kragujevac", ali putari neće odustati od protesta dok plate ne budu isplaćene svim firmama iz sastava Nibens grupe, rekla je u ponedeljak predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović.

"Nećemo se zadovoljiti delimičnim rešenjima jer je naš zahtev da svi putari dobiju ono što su zaradili", izjavila je Vukanović agenciji Beta.

Ona je istakla da je AIK banka dogovorila za dužnicima preduzeća za puteve "Niš" i "Kragujevac" da im da kredit za izmirenje duga, kako bi radnicima tih firmi bile isplaćene zarade.

"Očekujemo da po istom ili sličnom modelu budu obezbedjene plate i za radnike preostala tri putarska preduzeća iz Nibens grupe - preduzećima za puteve 'Beograd' i 'Vranje' i 'Bačkaput' iz Novog Sada", rekla je Vukanović.

Radnici preduzeća za puteve iz Nibens grupe najavili su da će u utorak blokirati deonicu Koridora 10, granične prelaze i naplatne rampe ako im ne budu isplaćene zaostale zarade.

Pogledajte još