Pobunjenici se povukli iz dela Alepa

BEJRUT, 9. avgusta 2012. (Beta-AFP) - Sirijski pobunjenici potpuno su se u četvrtak povukli iz Salahedina, kvarta u gradu Alepu, pošto je režimska vojska žestoko bombardovala njihove položaje, rekao je agenciji Frans pres jedan prebegli vojni komandant.

"Izvršili smo taktičko povlačenje iz Salahedina. Tamo više nema pobunjeničkih boraca zbog nevidjenog bombardovanja, a režimske snage napreduju dalje", rekao je Husam Abu Mohamad, komandant brigade u sastavu pobunjeničke Slobodne sirijske vojske (ASL).

Taj komandant je dodao da su pobunjenici sada u okolnim kvartovima, Seif al-Davla i Mašhad, ali da sirijska vojska nastavlja da bombarduje sve delove grada koji su pod kontrolom pobunjenika.

Povlačenje pobunjenika iz tog kvarta koji je dugo bio pod njihovom kontrolom, potvrdio je još jedan komandant ASL-a, Vasel Adžub.

"Brigade ASL povukle su se iz Salahedina da bi otvorile novi front u Seif al-Davli i Mašhadu", rekao je taj komandant.

Sirijska vojska počela je juče ofanzivu na pobunjenički deo Alepa, drugog po veličini grada u Siriji. Vojska je prošlog vikenda uputila značajno pojačanje u Alep gde se od 20. jula vode borbe.

Pogledajte još