Predsednik DS će se birati posle svakih izbora

BEOGRAD, 6. novembra 2012. (Beta) - Funkcioner Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović izjavio je u utorak da u Statut DS nije uneto da se predsednik te stranke bira svake dve godine, nego će lider stranke biti biran posle svakog izbornog ciklusa u Srbiji.

"Nezgodno je praviti izborni ciklus u stranci na svake dve godine, naročito ako se ne pokalapa da izbornim ciklusom u državi. Teško je izmeriti učinak stranačkog rukovodstva na taj način", kazao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, stranački izbori će biti svaki put posle izbora.

"Ako su izbori na gradskom nivou, biće izbori i u gradskoj organizaciji DS, a ako su na državnom na nivou, (biće izbora) centralnih organa DS", rekao je Stefanović.

On je najavio da će se posle izborne skupštine DS odlučivati o šefu poslaničke grupe DS u parlamentu. "Ko god da bude biće podržan od svih poslanika DS. Ima raznih medijskih spekulacija, a videćemo ko će to da bude", kazao je Stefanović.

Kako je naveo, Dragoljub Mićunović bi trebalo da ostane predsednik Političkog saveta DS, a kandidati za zamenika predsednika i šest potpredsednika su uglavnom poznati.

Pogledajte još