Pres s: NBS ignorisala zahtev policije o Agrobanci

BEOGRAD, 13. avgusta 2012. (Beta) - Narodna banaka Srbije (NBS) je pre godinu dana, dok je na njenom čelu bio guverner Dejan Šoškić, dve nedelje ignorisala zahtev da policiji dostavi izveštaj o vanrednoj kontroli poslovanja Agrobanke, piše danas "Pres s".

List je, pozivajući se na sagovornika iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, naveo da je na zahtev policije centralnoj banci 23. septembra 2011. da im dostavi izveštaj o kontroli u Agrobanci stigao odgovor telefonom da ne mogu to da urade jer je u pitanju službna tajna.

"Očigledno nisu shvatili ozbiljnost situacije, pa su potpuno ignorisali zahtev. Ipak, kada je iz kriminalističke policije stigao zahtev da pismeno obrazlože zašto ne dostavljaju dokumentaciju i po čemu je to službena tajna, NBS je počela da saradjuje i poslala je traženu dokumentaciju 7. oktobra", rekao je sagovornik tog lista iz MUP-a.

Prema saznjanima lista, sumnja da postoje problemi u poslovanju Agrobanke pojavili su se nakon opsežne policijske istrage rada nekadašnje Metals banke, koja je izgubila dozvolu za rad, kada je policija otkrila da su krediti te banke "osvežavani" kreditima Agrobanke.

Pogledajte još