Putari nastavljaju proteste do ispunjenja zahteva

BEOGRAD, 12. avgusta 2011. (Beta) - Radnici putarskih preduzeća iz Nibens grupe najavili su u petak da će nastaviti proteste do ispunjenja svih zahteva, ali nisu želeli da otkriju na koji način će protestovati.

Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović kazala je na konferenciji za novinare da radnici traže isplatu svih zaostalih zarada, obezbedjenje sredstava za neometani rad firmi i da se u roku od 60 dana usvoje planovi reogranizacije tih preduzeća.

Vukanovićeva je kazala da su za situaciju u putarskim preduzećima Nibens grupe odovorni Agencija za privatizaciju i banke, koje su omogućile da dugovanja preduzeća budu dva ili tri puta veća od vrednosti njihove imovine.

Vukanovićeva je kazala i da AIK banka, koja je najveći poverilac Nibens grupe, čini napore da se za putare obezbede plate.

Predsenik Samostalnog sindikata u Bačkaputu Djuro Trivunović kazao je da vlasnik Nibens grupe Milo Djurašković, koji je uhapšen 12. maja nije mogao da ošteti ta putarska preduzeća za 250 do 300 miliona evra sam, već da je imao čitav tim koji je stajao iza njega.

"Tih para nigde nema, a glavni krivac je država, odnosno Agencija za privatizaciju, koja je imala mehanizme za kontrolu u preduzećima. Išlo se namerno na to da se preduzeća unište", kazao je Trivunović.

Pogledajte još