Putevi blokirani - poljoprivrednici nastavili protest

NOVI SAD - Pljoprivrednici su juče traktorima blokirali puteve u Vojvodini.

Zahtevi:
da se vrati stari način subvencionisanja proizvodnje od 14.000 dinara po hektaru, produži rok za podelu bonova za dizel gorivo do 1. jula i primeni usvojena Strategije ruralnog razvoja do 2013. godine, jer je ona uslov za korišćenje sredstva iz IPA fondova Evopske unije.

Nezadovoljni poljoprivrednici sastali su se juče u Beogradu sa predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Djukić Dejanović koja ih je pozvala da ne blokiraju puteve i poručila da će pitanje subvencija rešavati nova vlada posle izbora 6. maja.

Paori iz južnog Banata blokirali su pola sata pre ponoći i novi put iz Pančeva za Beograd, pošto su uspeli da zaobiđu policijsku blokadu i preko nasipa stignu do raskrsnice prema glavnom gradu.

I iz Auto-moto saveza Srbije upozoravaju da je saobraćaj na pojedinim putevima u Vojvodini i dalje je u prekidu.

Blokirani putevi:

Prema podacima AMSS, od 21 sat blokiran je put u okolini Kikinde Melenci-Bašaid, put Novi Kneževac-Čoka, kao i putevi od Zrenjanina do Beograda, Novog Sada i Novog Bečeja.

Blokiran je put i Zrenjanin-Vršac kod Sečnja, put od Pančeva ka Zrenjaninu, kao i stari put preko mosta na Tamišu.

Poljoprivrednici su blokirali i put Novi Sad-Bačka Palanka kod Gložana, Bečej-Novi Bečej, Bački Petrovac-Maglić, Vršac-Bela Crkva kod Jasenova, dok je u centralnoj Srbiji blokiran put Kragujevac-Topola kod Cerovca.

26.4.2012.

Pogledajte još