Šešelj ne želi odlaganje svoje završne reči

Vojislav Šešelj je na lični zahtev vraćen u pritvorsku jedinicu iz bolnice u koju je bio prebačen. Šešelj ne želi odlaganje svoje završne reči pred Haškim tribunalom.

Prethodno je bilo planirano da Šešelj počne sa iznošenjem svojih završnih reči 12. marta, ali je Sud, zbog komplikacija sa zdravljem optuženog, taj termin odložio na 14. mart.

Srpska radikalna stranka saopštila je da je: "Vojislav Šešelj svakodnevno ima izražene aritmije i tahikardije". Takođe je ocenjeno da "Tribunal tendenciozno zapostavlja njegovo sve gore stanje", i zato SRS apeluje da Rusija i Kina, "pod hitno spreče ubistvo Vojislava Šešelja".

Sudsko veće, kojim predsedava sudija Žan Klod Antoaneti, juče je naložilo novu lekarsku ekspertizu Šešeljevog zdravstvenog stanja.

Veće je zatražilo formiranje tročlanog lekarskoga tima koji će pregledati Šešelja kako bi najkasnije za mesec dana doneo ocenu njegovog zdravstvenog stanja i sposobnosti da boravi u pritvoru obzirom na njegovo stanje.

Sud je istovremeno pozvao Šešelja da sarađuje i pokaže dobru volju kako bi ga ova tri lekara pregledala i imala pristup njegovom zdravstvenom kartonu.

Pogledajte još