Sever Kosova: Dve eksplozije u Kosovskoj Mitrovici

Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Ergin Medić izjavio je da je u četvrtak uveče u 23.45 sati bačena eksplozivna naprava ispred hotela “Saša” u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Tom prilikom, kako je precizirao Medić, oštećena su stakla na putničkom vozilu marke “Tojota” koje pripada vlasniku hotela, a koje je bilo parkirano ispred.

Prilikom eksplozije registrovana su oštećenja na inventaru hotela, a slučaj je registrovan kao izazivanje opšte opasnosti, kazao je Medić.

“Za sada je nepoznato o kakvoj vrsti eksplozivne naprave je bilo reči, a uvidjaj koji će obaviti specijalizovane ekipe trebalo bi da da odgovor i na to pitanje”, rekao je Medić.

Nešto ranije, oko 19.30 sati, u severnom delu Kosovske Mitrovice u centru grada bačena je eksplozivna naprava, najverovatnije ručna bomba.
Eksplozivna naprava bačena je u centru grada, ispred lokala čiji je vlasnik Bošnjak A. Đ.

U trenutku eksplozije u lokalu ispred kojeg je bačena eksplozivna naprava nalazile su se dve osobe koje su prošle bez povreda. Eksplozija je uništila stakla objekta, dok je susedni lokal pretrpeo oštećenje zida.

Za sada nisu poznati motivi i počinioci ovih napada koji su se dogodili u Kosovskoj Mitrovici, a tokom dana kosovska policija bi trebalo da saopšti nešto više detalja o njima.
Nedeljković: Cilj destabilizacija

Načelnik kosovskomitrovičkog Okruga Radenko Nedeljković ocenio je danas da poslednji incidenti u Kosovskoj Mitrovici imaju za cilj destabilizaciju severa Kosova i podelu medju Srbima.

"Za najnovije događaje prethodnih dana i u četvrtak veče u Kosovskoj Mitrovici odgovorni su oni koji za cilj imaju da destabilizuju sever Kosova, razjedine, podele i sukobe srpski narod", naveo je Nedeljković u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Nedeljković je zahtevao od nadležnih bezbednosnih struktura, uz napomenu da je kucnuo poslednji čas, da izvršioce ovih i svih prethodnih događaja najhitnije pronađu i izvedu pred lice pravde.

Pogledajte još