Sindikat srpske policije: Dačić izvrnut ruglu, neko će da odgovara

Sindikat ističe da je zbog lažnog intervjua te produkcijske kuće premijer izložen ruglu.

NUNS osuđuje prilog produkcije "Nemoguća misija" TV Pink u kojem je premijer Ivica Dačić bio "izložen provokaciji na nepristojan i neprihvatljiv način". Oni su organizovali snimanje "intervjua" s premijerom Dačićem skrivenom kamerom, a voditeljka je bila bez donjeg veša.

"Smatramo da je reč o maniru koji nije u skladu sa standardima profesionalnog novinarstva i koji se pre može okarakterisati kao pornografija nego kao medijska provokacija", navodi Nezavisno udruženje novinara Srbije.

NUNS dodaje da se time dodatno vulgarizuje i degradira ionako prilično urušena srpska medijska scena. To udruženje je podsetilo da je prilog emitovan na televiziji sa nacionalnom frekvencijom i pozvalo Radio-difuznu agenciju da razmotri slučaj i proceni da li treba da preduzme neke korake iz svoje nadležnosti.

Sindikat srpske policije traži da se ispita odgovornost načelnika Odeljenja za poslove bezbednosti Nebojše Grujića i drugih koji se brinu o bezbednosti ministra unutrašnjih poslova i premijera Srbije.

Produkcija "Nemoguće misije" snimila je skrivenom kamerom prilog, u kojem je učestvovao premijer Dačić, a voditeljka intervjua je bila bez donjeg veša.

Iz Sindikata srpske policije navode da su autori "Nemoguće misije" izložili provokaciji i izvrgli ruglu, na veoma nepristojan i neprihvatljiv način, premijera i ministra Dačića, a da za tu nameru služba nije znala, što je "velika sramota".

"Ovim činom pokazali su da načelnik koji vodi odeljenje koje se bavi poslovima bezbednosti, nije obavešten, niti se bavi svojim poslom, o nameri produkcije da se takva emisija snimi i emituje, sve do jučerašnjeg dana kada je pušten insert emisije", dodaje se u saopštenju.

Sindikat smatra da je zbog "nerada nadležnih" moglo doći i do težih posledica po bezbednost.

Beta

Pogledajte još