Smenjen gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić

Gradonačelnik Igor Pavličić i članovi Gradskog veća razrešeni sa funkcija, odlučila većina odbornika. Sednica je sa prekidima trajala do posle ponoći, odnosno, do ranih jutarnjih sati. Oko 2 sata ujutro smenjena je i predsednica Skupštine Novog sada Aleksandra Jerkov.

U glasanju je učestvovalo 42 odbornika i svi su glasali za Pavličićevu smenu. Odbornici Demokratske stranke i LSV nisu želeli da učestvuju u glasanju dok je pet odbornika SRS napustilo sednicu na njenom početku.

(old_image)

Predsednica Skupštine Novog Sada Aleksandra Jerkov (iz Lige socijaldemokrata Vojvodine), čije smenjivanje je noćas takođe bilo u toku, rekla je da je "ponekad o čoveku više govori to - ko je protiv , a ne ko je za njega". Jerkov je naglasila da je ponosna na svoj rad i svoju stranku koja nije menjala ime da bi sakrila svoju prošlost, niti je menjala ideologiju i radi političke koristi, niti  činila prebeg u drugu stranku.

Pavličić je posle smene rekao novinarima da je ovim glasanjem razrešena politička kriza koja traje od formiranja sada već bivše gradske vlasti.

Pročitaj kako je tokom dana tekla ova sednica sa mnogobrojnim pauzama.

Pogledajte još