Stefanović: Fusnota i dalje najveća tačka sporenja

Stefanović je kasno noćas rekao da su jučerašnji razgovori u Briselu vođeni u veoma teškoj atmosefri pošto je Priština imala stav negiranja, odbacivanja i čak bila "iracionalna".

Srpska delegacija je pokušala da na konstruktivan i razuman način dođe do rešenja u skladu sa Rezolucijom UN 1244 i u skladu sa državnim i nacionanim interesom.

Stefanović je ocenio da postoje šanse da se danas dođe do nagodbe ukoliko Priština prihvati nužnost rešenja vodeći računa o promenjenim međunarodnim okolnostima.

U Briselu je kasno sinoć završena runda dijaloga Beograda i Prištine, ali za sada još nema dogovora. Kako je agenciji Beta rekao jedan izvor u Savetu ministara EU, delegacije i pregovarački timovi Beograda i Prištine pregovore će nastaviti u petak ujutro u 08.30.

Izvori iz Brisela rekli su agenciji Beta da se razgovor kreće oko pitanja odrednica za regionalno predstavljanje Prištine.

Najnovija runda pregovora Beograda i Prištine počela je u sredu, a nastavljeni u četvrtak. Od ishoda razgovora umnogome zavisi da li će Srbiji u martu biti dodeljen status kandidata za članstvo u EU.

BRISEL, 24. februar 2012. (Beta)

Pogledajte još