Tužilaštvo odlučilo: Za Miškovića 30 dana pritvora

Ova odluka je doneta na predlog tužioca Miljka Radisavljevića, a za dvojcu osumnjičenih, bivšeg direktora PZP "Niš" Milutina Gaševića i Zorana Mihailovića Tužilaštvo nije određilo pritvor, već meru zabrane napuštanja boravišta i oduzimanje pasoša.

Tužilaštvo je nakon saslušanja koje je završeno oko 20.30 sati donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv svih deset osumnjičenih na čelu sa vlasnikom Delta holdinga zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.

Radisavljević je ranije večeras rekao novinarima da je većina osumnjičenih negirala navode iz krivične prijave, ali da za Tužilastvo sada sigurno postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo koje im se stavlja na teret.

Istraga će biti sprovedena protiv Miroslava Miškovića njegovog sina Marka Miškovića, vlasnika "Nibens grupe" Đuraškovića i još sedmorice njihovih saradnika.

Prema navodima krivične prijave Uprave kriminalističke policije, Miroslav i Marko Mišković, kao i Đurašković su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu vrednu oko 30 miliona evra.

Kako je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević precizirao, osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 miliona evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

Pogledajte još