U Španiji pronađene kosti Zemunca Milana Jurišića

Ostaci su trenutno na forenzičkoj analizi. Rezulati se očekuju u naredne dve nedelje i tada će se znati da li su "zemunci" koji su godinama izmicali pravdi ubili jednog svog pripadnika, piše "Blic".

Milan Jurišić je bio pripadnik "zemunskog klana" i u bekstvu je bio od atentata na premijera Srbije Zorana Đnđića 12. marta 2003. godine.

Zbog atentata na Đinđića i zločina "zemunaca" pred Specijalnim sudom osuđen je na 30 godina zatvora.

I pre ove izjave španskog ministra policije u javnosti se spekulisalo da Jurišić nije živ i da ga je ubio Sretko Kalinić.

Kalinić je tvrdio da je Jurišića ubio u Španiji, da ga je doslovno raskomadao, samleo u mašini za mlevenje mesa, spakovao u plastične vrećice i bacio ih u reku. Otkrio je i ko su mu bili pomagači u tom ubistvu, te da su stan gde su ubili Jurišića posle okrečili kako bi sakrili tragove krvi.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se u Španiji vodi istraga u vezi sa sumnjom da je bivši pripadnik zemunskog klana Milan Jurišić ubijen u toj zemlji, pošto je pronađeno telo koje se nalazi na veštačenju.

Analize uprave kriminalističke policije Španije daće odgovor na pitanje da li su to Jurišićevi ostaci, dodao je minsitar.

(22.3. 2012.)

Pogledajte još